Word jij...
The SmartestTrainBrain?

Ingenieurs bij NMBS dagen jonge, creatieve ingenieursstudenten uit.
Zoek een teamgenoot en ga aan de slag!

Elke finalist krijgt cinematickets. Daarenboven belonen we de 3 beste teams met festivaltickets voor Rock Werchter, reisvouchers of transformer books.

De technische details De wedstrijdregels Start als jonge ingenieur bij ons

De inschrijvingen voor deze editie zijn afgesloten!

Vraag 2018

Uitdaging

Bedenk een systeem om glasconstructies op perrons efficiënter te reinigen.

Het station van Leuven is uitgerust met glazen luifels. Het onderhoud daarvan is een tijdrovende en dure activiteit. Daarom zoeken we een (creatieve) oplossing om dit beter/makkelijker/goedkoper te kunnen aanpakken.

Er zijn 2 opties:

  • OFWEL via een (elektro)mechanische oplossing om het reinigingsproces te vereenvoudigen/automatiseren.
  • OFWEL via een architecturale oplossing met behulp van duurzame materialen zodat er minder moet worden gereinigd.

In je oplossing verwachten we volgende aspecten: creativiteit, veiligheid, praktische realiseerbaarheid en budgetinschatting.

Gegevens

De gegevens in bijlage beschrijven de huidige glazen luifels in het station van Leuven. Jullie oplossing moet enkel op de bovenkant van deze luifels van toepassing zijn (al kan een bredere toepasbaarheid beloond worden).

Extra informatie: huidig reinigingsproces

Finale

Op de finaledag (28/03/2019) ontvangen we jullie dicht bij het station Antwerpen-Centraal. Jullie krijgen dan de kans om jullie idee voor te stellen aan ingenieurs van NMBS. Jullie zijn vrij om daarbij extra hulpmiddelen in te zetten (presentatie, maquette, 3D visualisatie ...).

Stuur jullie idee door vóór 11/03/2019 naar railjobs@hr-rail.be. We verwachten jullie oplossing in de vorm van een presentatie, verslag of schema (in een formaat naar keuze: PowerPoint, Word, ...).

Nog vragen?

Mail naar railjobs@hr-rail.be. Onze experts geven graag een antwoord op jullie vragen.